Vila Rustik

Prima pagină Camere Contact

UNA DINTRE CELE MAI APRECIATE STAŢIUNI DIN ŢARĂ!

Situată în județul Hunedoara, în apropiere de Petroșani (20 km), la o altitudine de 1445 m, stațiunea Straja este una din destinațiile preferate de turiști atât vara, pentru excursii și drumetii, cât și iarna pentru practicarea sporturilor de sezon (schi, snowboard) și petrecearea sărbătorilor de sfarșit de an.

Accesul în stațiune se poate face din orașul Lupeni, pe un drum montan asfaltat cu o lungime de 8 km sau cu ajutorul telegondolei. Stațiunea dispune de 12 pârtii de schi, 5 dintre ele fiind dotate cu instalații nocturne și de telescaun.

Mascota stațiunii este ursul Baloo. Ursul Baloo este cel mai cunoscut personaj din staţiunea montană Straja. Are o poveste neobişnuită, iar de 18 ani a devenit un simbol al zonei de agrement din Munţii Vâlcan. Povestea ursului Baloo a început în anul 2000, pe vremea când, fiind doar un pui, a fost găsit de vânători în pădurile Parângului, în zona Polatişte. O vreme ursul a stat în gazdă la mai multe familii, care l-au îngrijit şi l-au îndrăgit. Când a mai crescut nu a mai putut fi găzduit într-un aparatament de bloc, ursuleţul a fost adus la Straja. În prezent, Baloo trăieşte într-un ţarc de câteva sute de metri pătraţi, amenajat în apropierea pârtiilor din Straja, iar cabanierii susţin că a purtat noroc staţiunii. De la începutul anilor 2000, când Baloo a devenit un simbol complexului turistic, zona s-a dezvoltat aproape continuu, iar în prezent Straja a devenit cea mai importantă staţiune montană din judeţul Hunedoara.
©2018 Vila Rustik. Toate drepturile rezervate.

Web design: Alexandra Alexe